Villa Özellikleri

Kapat

Konum

Kapat

Giriş

Çıkış

Misafirler

Yetişkinler 5 ve üzeri yaştakiler
2
Çocuklar 2 - 5 yaş
0
Bebekler 0 - 2 yaş
0
Seyahatinizde size hayvan eşlik ediyorsa mutlaka ev sahibinize bildirin.

Kelebekler Vadisi Nerede

Kelebekler Vadisi Nerede 26.11.2021
Kelebekler Vadisi Nerede
  
Kelebekler Vadisi Nerede


   Muğla´nın Fethiye ilçesine bağlı Kelebekler Vadisi´nin adını duymayan kalmamıştır. Özellikle kampçılar ve gezginlerin bir numaralı durağı olan Kelebekler Vadisi adeta saklı bir cennet gibidir. Sahip olduğu endemik türler nedeniyle dünya mirası olarak önerilen Kelebekler Vadisi Babadağ´ın etekleri arasında yer almaktadır. Mavi ve yeşilin muhteşem birleşmesiyle birbirinden güzel manzaralara sahip olan Kelebekler Vadisi adını içerisinde barındırdığı 80´den fazla kelebek türünden dolayı almıştır. Doğa ile baş başa her şeyden uzakta masallardaki gibi vakit geçirebileceğiniz Kelebekler Vadisi´ne gitmek ise oldukça kolay. Birçok vatandaş Kelebekler Vadisi´ne nasıl gidileceğini ve Kelebekler Vadisi´nde gezilecek yerleri merak ediyor. Peki, Kelebekler Vadisi´nde neler var? Kelebekler Vadisi´ne nasıl gidilir? Kelebekler Vadisi´nde gezilecek yerler nerelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...
Kelebekler Vadisi´nin özgün coğrafi yapısı, bitey ve direyi bilim çevrelerinin, özellikle botanikçilerin ve entomologların inceleme ve laboratuvar çalışmalarına konu olmakta; ulusal ve uluslararası çevre örgütlerinin ve ekolojik oluşumların dikkatini çekmektedir. Birbirinden muhteşem manzaralara şahitlik edebileceğiniz Kelebekler Vadisi 1995´te 1. derecede doğal sit ilan edilmiş ve yapılaşmaya kapatılmıştır. Ayrıca temiz ve güzel deniziyle de dikkat çeken Kelebekler Vadisi kamp ve doğa turizminin bir numaralı yeri olarak bilinmektedir. Birçok gezgin Kelebekler Vadisi´ne nasıl gideceğini ve Kelebekler Vadisi özelliklerini internet üzerinden araştırıyor. Kelebekler Vadisi´ne nasıl gidileceğine ve Kelebekler Vadisi´nde gezilecek yerlere dair tüm detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

Kelebekler Vadisi´ne Nasıl Gidilir?

   Muğla´nın Fethiye ilçesinin Ölüdeniz beldesine 13 km uzaklıkta olan Kelebekler Vadisi´ne gitmek için Ölüdeniz´den düzenlenen tekne turlarına katılmanız gerekmektedir.  Öncelikle Ölüdeniz´e gitmenizin ardından kumsaldan günde 3 defa servis yapan tekneler ile Kelebekler Vadisi´ne kolaylık ulaşabilirsiniz. Bunun haricinde Faralya mahallesinden bulunan patika vadi yolu üzerinden de gidilmektedir. Fakat ipli tırmanış rotaları ve değişken yüzeyi nedeniyle, bir rehber eşliğinde yapılmalıdır. Genellikle tehlikeli bir yol olduğundan ve Kelebekler Vadisi patika yolu üzerinde ölümler olduğundan dolayı deniz üzerinden tekne ile gidilmesi tavsiye edilmektedir. Yine de eğer isterseniz Kelebekler Vadisi´ne patika yoldan gitmeseniz bile vadi yolunun bir kısmına kadar giderek Vadi´yi tepeden görme imkânı elde edebilirsiniz.

Kelebekler Vadisi´nde Gezilecek Yerler Nerelerdir?   

Kelebekler Vadisi´nde gezilecek yerlerden bir tanesi ise Vadi´nin içerisinde bulunan muhteşem şelaleleri oluyor. Vadinin içerisinde plajın hemen arkasında bulunan yürüyüş yolları ile ulaşabileceğiniz şelaleler muhteşem manzaralara şahit olmanıza yol açıyor. Ayrıca yine vadinin içerisinde bulunan endemik bitkileri ve bahar ayının gelmesiyle ortaya çıkan birbirinden farklı kelebek türlerini görmek içinde vadinin içinde bulunan ormanlık alanda yürümeniz yeterlidir.

Kelebekler Vadisi Özellikleri Nelerdir?

   Kelebekler Vadisi´nin en önemli iki özelliğinden biri şelaleleridir. Kaynağı Faralya mahallesinde bulunan ve 50 metre yükseklikten dökülen şelale, Vadi´nin ortasından geçen bir dere ile Akdeniz´e ulaşmaktadır. Diğer bir özelliği ise adını aldığı kelebekler olan Kelebekler Vadisi´nde 80´den fazla türde kelebek bulunduğu bilinmektedir.
   Bununla birlikte yine birbirinden farklı endemik bitkilere sahip olan Kelebekler Vadisi´nde konaklama ise çadırlarla veya içerisinde bulunan tesisin sağladığı bungalovlar aracılığıyla olmaktadır. Ayrıca Kelebekler Vadisi´nde sezon boyunca sanatsal, zihinsel ve bedensel disiplinler yoluyla çeşitli aktiviteler de yapılmaktadır.
 

DİĞER BLOG KONULARI